Julenyhedsbrev 2017

Venø den 19. november 2017

Kære medlem
Snart er vi i december og lige om lidt er den travle juletid over os. Det gælder også for den lille færge. Allerede den 2. december deltager vi i åbningsforestillingen til ” Seahorses” sammen med Odin Teatret på Struer Havn.

Shantykoret vil synge mens vi sejler. Derefter vil borgmesteren holde åbningstalen fra færgens dæk
http://www.landsbylaboratoriet.dk/event/abningsceremoni-og-indvielse-af-seahorses-myter-og-halmballer/

Søndag den 17. december sejler vi vanen tro Nissefar med børn og nisseorkester ind til Struer Havn. Her modtages de på kajen af forventningsfulde børn og voksne. Bagefter går de sammen op til Rådhuset, hvor borgmesteren overrækker ”Byens Nøgler” til Nissefar.

I det nye år har vi besluttet at samarbejde med Borgerforeningen og Bådelauget i Oddesund Nord samt Struer Museum og Nordvestjysk Fjordkultur omkring genetablering af den gamle kørestald og den lille havn. Stedet skal bruges som udflugtsmål og til formidling af færgehistorien. Havnen har været rofærgehavn fra Middelalderen indtil 1883 da Thybanen blev bygget og jernbanefærgerne blev indsat.

Sæt kryds i kalenderen til generalforsamlingen tirsdag den 6. februar kl. 19.15 i Havnehuset på Venø.

Til sidst vil jeg på færgelaugets vegne ønske dig en glædelig jul samt et godt nytår.
Bjarne Tingkær Sørensen

Nyhedsbrev efterår 2017

September har bragt helt nye aktiviteter omkring Venøsund Færgelaug. I samarbejde med KOMPAGNI-TO Har Færgen været platform for to forestillinger med optræden af tre artister, som opførte luftakrobatik over vores hoveder på færgens dæk og gav koncert i færgens maskinrum. Hvis du er på Facebook kan du gå ind på ”Venøsund Færgelaug” og se billeder m.m. Hvis du tilmelder dig gruppen, vil du automatisk få besked når der er nyt. Her kan du også skrives til os. www.facebook.com/venoesund

Den 8. september var Venøsund med i udsendelsen ”Alle mod 1”, hvor vi blev trukket af 15 havsvømmere som et indslag i quizzprogrammet. Se også billederne på facebook.

Medlemsture

Vi vil gerne lægge medlemsture ind i programmet. Så det var lidt ærgerligt at vi måtte aflyse turen til Oddesund Nord og den gamle kørestald ved færgestedet, hvor rofærgen lagde til før jernbanefærgerne blev etableret. Her er også en spændende udstilling af grej fra dengang der blev fisket i Limfjorden.

Idéer til medlemsture er velkomne. Skriv gerne på info@venoesund.dk

Åben Ø

I weekenden 6. 7. og 8. oktober er der ”Åben Ø” hvor færgen til Venø er gratis. Her sejler Venøsund ud i fjorden fra Venø Havn kl. 14 og 15.30 den 7. oktober.

Aktive medlemmer

Vi er glade for de medlemmer som er aktive i FÆRGEVAGTEN, som på skift holder øje med færgen og vores klubhus på havnen.

 Der er også behov for flere medlemmer, som vil deltage i forskellige praktisk opgaver og evt. deltage i besætningen. Som nævnt betaler færgelauget færgebiletten for dem som bor på fastlandet.

Ny overdækning

Et par bestyrelsesmedlemmer har designet et nyt todelt overdækningstelt, som er lettere at håndtere.

Vi beholder det gamle som reserve til udstillingsformål og længere sejladser. Vi arbejder også på at udvikle en model, som er nemmere at betjene med afskærmning i siderne.

Nyhedsbrev - forår 2017

”Nu har solen gule unger”…….

Og efter en veloverstået generalforsamling er vi nu klar til at tage fat på forårets aktiviteter.

 • Den 22. - 23. og 29. marts er Venøsund reservefærge på Venøoverfarten.

 • Lørdag den 1. april indgår Venøsund i forestillingen AT FARE VILD SAMMEN I SAMME RETNING”. To unge performancekunstnere fra Italien og Ungarn vil kapre stemmer til KUNSTPARTIET til det kommende kommunalvalg.

 • Kom og se forestillingen på Venø Havn, hvor Jeppe og Linda som borgmesterkandidat og førstedame underholder og vil genåbne Det Gamle Posthus og uddele breve fra kl. 09.30. Det Gamle Posthus er det lille røde træskur, som har fungeret som posthus for Postbåden ”Svanen” indtil 1958.

  Ønsk dem en god sejltur eller stig ombord, når Venøsund sejler parret ind til Struer, hvor de vil optræde på Struer Bibliotek inden de på tandemcykel vil begive sig på vej til Herning. Undervejs vil Jeppe holde Danmarks første cykeltale.

 • I påsken fra den 9. til den 17. april er der gratis overfart til Venø. Venøsund Færgelaug tilbyder små sejlture ud i fjorden skærtorsdag og påskedag. Begge dage kl. 15 med afgang fra Skonnertbroen i yderhavnen.

 • Tirsdag den 11. klokken 11 og 14 underholder Struer Shantykor (40 mand) med sang og musik fra de 7 verdenshave.

 • Limfjordsfortællinger: I samarbejde med Enjoy Limfjorden starter vi palmesøndag kl. 10 på guidede ture med fortællinger om øens historie, havn, og kirke. Turene finder sted i hele påsken (se Skema) og billetter købes kontant ved fremmøde ved færgeskuret på havnen eller ved Venø kirke. Pris voksne kr. 25, børn gratis.

 •  

 • Guidning

  Venø Havn kl.

  Venø Kirke kl.

  Gudstjeneste kl.

  9. april

  10.00

  13.00

  14.00

  10. april

  14.00

  13.00

   

  11. april

  14.00

  13.00

   

  12. april

  14.00

  13.00

   

  13. april

  15.00

  13.00

  19.30

  14. april

  10.00

  13.00

  14.00

  15. april

  14.00

  13.00

   

  16. april

  14.00

  13.00

  10.00

  17. april

  15.00

  13.00

  14.00

 •  

 • Kunstudstilling: med akvarelmalerier, tegninger foto med motiver fra Venø i Havnecaféen er åben alle dage fra kl. 13.00 til 17.00.

 • Fra den 17. til den 24.4. er Venøsund på bedding på Agger Værft.

 • Medlemstur:
  Lørdag den 20. maj er der udflugts sejlads til Jegindø:  
  Vi tager madkurven med og hygger os på havnen. Pris 100,- kr. Tilmelding: Finn Husum tlf.27825106 eller fhusum@mail.dk

 • Lørdag den 10. juni kl. 10 – 16
  Byjubilæum, Havnens Dag og ”Vild med vand”
  : Færgen sejles til Struer Havn. Programmet byder på musik, boder, kapsejladser, præsentations- og prøvesejlads med klassiske lystbåde og veteranbåde. Musikprogrammet byder på Shantykor, folkemusik og jazz fra scenen på kajen eller færgens dæk. (Nærmere program følger)