lørdag 28. dec, billede nr. 16

Ud og se på Struer havn: Husbåd i marinaen..

torsdag 26. dec, billede nr. 15

Nils færgenisse på vej til Struer..

tirsdag d. 24.dec, billede nr. 14

Jeg skulle lige se om der var ryddet op ved skraldespandene..

søndag d. 22 dec, billede nr. 13

"Politiet i Havnekiosken? Jeg holder lige øjne med om der er gløgg i deres kaffekopper.."

Sidste uddrag af Nils Færgenissens logbog:

Den 22. december tidlig om morgenen.

I dag er det så, at jeg skal sejle julemanden ind til Struer Havn. Jeg har lige fået lidt havvand i hovedet, klippet mit skæg og rettet på min røde hue, så jeg ser ordentlig ud.

 I går var der nogle børn, der sang om ham den gamle arrige nisse, der bor oppe på loftet.  Det skal de holde op med, for det er ikke en sang ,der pynter på vores nisseimage. Det skal jeg også have talt med Søren Færgemand om.

Om 2 dage så er det juleaften. Nøøjjj - hvor jeg glæder mig.

Jeg har inviteret alle mine venner. Vi skal have risengrød og nisseøl. Jeg er efterhånden blevet klar over, at hvis vi skal nissegrød, så må jeg selv lave den.

Bagefter skal vi spille kort, mens vi ryger en pibe tobak. Jeg må huske at lufte godt ud i morgen. Sætternissen, Skovnissen og Gårdnissen kommer med. Også Kravlenissen, selv om han er så ung og ikke har lært at gå endnu. Han er fra 1940´erne. En særlig gæst i år er Kirkenissen. Han er blevet så nervøs efter al den ballade der var oppe i Løkken i 2010. Deroppe var der en præst, der havde erklæret åben krig mod os nisser. Han hængte en nisse op i en galge uden for kirken. Han mener, at nisser er dæmoner, der skal forsages, lige som kirken gjorde, da Norden blev kristnet, og at vi nisser er en sammenblanding af den kristne og den hedenske jul. Vissevasse. Alt dette har gjort, at Kirkenissens nerver hænger i laser. Det er ellers ham, der sørger for, at kirken holdes ren og pæn. Han går sin vej, når kirkeklokkerne ringer, men han gør ingen fortræd.

Måske skal der spises lidt mere risengrød senere på aftenen, måske skal der også synges et par sange, Men et er sikkert: Vi vil gerne sige :

Rigtig glædelig jul,

 FROM ALL OF US TO ALL OF YOU.

Åhhhhhh...... It`s good to be a færgenisse.

Kan du finde Nils Færgenisse på billeder nr. 13, 14, 15 og 16?

Fortæl hvor du ser ham, og du kan vinde en gave fra Færgelauget med at sende dit svar fra på lørdag,  d. 28.dec  til nissen@venoesund.dk

"Her er et billede af vores gamle formand, Henry Heerup".